Dugók az utakon: A pozsonyiak “menekülnek” a kijárási tilalom elől – videó

Dugók az utakon: A pozsonyiak “menekülnek” a kijárási tilalom elől – videó

Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, a szlovák kormány április 8-án éjféltől egészen a húsvéti ünnepek végéig kijárási tilalmat rendelt el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy-két kivételtől eltekintve nem hagyhatjuk el a lakhelyünket, vagy a járást, melyben élünk.

A pozsonyiak láthatóan úgy gondolták, hogy ha nem muszáj, akkor nem maradnak a városon belül, így még a tilalom életbe lépése előtt tömegesen igyekeznek elhagyni a fővárost, hogy aztán “vidéken” vészeljék át a következő pár napot.

A szlovák sajtó helyzetjelentése szerint hosszú kocsisorok alakultak ki a Pozsonyból kivezető utakon, ráadásul több esetben is történtek már balesetek.

Hírdetés

Bár az intézkedés célja az, hogy ne látogassuk meg idősebb szüleinket, rokonainkat, akik a leginkább veszélyeztetett kategóriába tartoznak a koronavírusjárvány idején, nem egy esetben valószínűleg épp szülőhelyükre, vagy hétvégi házaikba igyekezhetnek a fővárosiak.

A kormány járványügyi intézkedései miatt az utóbbi hetekben mintegy 70 százalékkal sikerült csökkenteni a lakosság mozgását, a tervek szerint a húsvéti ünnepek alatt még ennél is jobban visszaszorítják majd lakhelyen kívüli mozgást.

A kijárási tilalom megsértése komoly pénzbüntetéssel jár, április 8-tól 13-ig a rendőrök katonákkal kiegészülve fokozottan ellenőrzik a járáshatárokat országszerte.

Ilyen lesz a húsvét: Kijárási tilalom, korlátozott gyülekezési jog (Frissítve)

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »