Csak Ludovic Orban kormányfő nem vett részt a pártvezetők válságtanácskozásán

Csak Ludovic Orban kormányfő nem vett részt a pártvezetők válságtanácskozásán

Megbeszélést folytattak kedden a bukaresti parlamenti pártok elnökei az új típusú koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fontos intézkedésekről.
A távértekezleten a politikai alakulatok vezetői közül egyedül Ludovic Orban kormányfő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke nem vett részt. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint ez rossz üzenet egy olyan időszakban, amikor a leginkább együtt kellene működni.

Hírdetés

„A legjobb megoldásokat közösen tudjuk megtalálni most. Párbeszéddel a kormány és a parlament, illetve a parlamenti pártok között” – nyilatkozta a távértekezletet követően a szövetségi elnök.

A politikus úgy véli, a parlamenti pártoknak félre kell tenniük minden más vitát, hiszen első az emberek egészsége, az egészségügyi rendszer működése, a segítségnyújtás a kis- és középvállalkozásoknak, munkavállalóknak és mindazoknak, akik munka nélkül maradtak. Kelemen közölte, azzal a kéréssel fordultak Ludovic Orbanhoz, hogy miniszterelnökként és pártelnökként hetente egyszer vegyen részt egy megbeszélésen a pártelnökökkel.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »