Bûnvádi feljelentést tettek a Sorina-ügyben eljáró ügyész ellen

Bûnvádi feljelentést tettek a Sorina-ügyben eljáró ügyész ellen

Bűnvádi feljelentést tett az igazságszolgáltatásban elkövetett visszaéléseket vizsgáló ügyészségen (SIIJ) a Baia de Aramă-i nevelőszülő ügyvédje Maria Piţurcă, a craiovai ítélőtábla ügyésze ellen, aki állítólag erőszakosan lépett fel a nyolcéves Sorinával szemben, amikor a gyereket át akarta adni örökbefogadó szüleinek.

Ioana Constantin
szerint az ügyésznő fellépése kimeríti az emberrablás, a bűnözői csoport megalakítása (mert ott volt az örökbefogadó család és két rendőr is) és a kiskorú iránti rossz bánásmód bűncselekményét.

„Az ügyésznek nem volt felhatalmazása, hogy elvegye a gyereket a nevelőszülőtől” – mondja az ügyvéd, aki azt állítja, hogy a nevelőszülőnek nem hozták tudomására, hogy Sorinát örökbe adták.

Hírdetés

Maria Piţurcă június 21-én rendőrök kíséretében jelent meg a 8 éves Sorina nevelőszüleinek Baia de Aramă-i otthonában, hogy elvegye a gyermeket, akit egy Amerikai Egyesült Államokban élő román család fogadott örökbe.

A Sorina nevelőapja által rögzített felvételek szerint a kislány sírva, kiabálva próbált ellenállni, hogy elszakítsák nevelőanyjától, akit ő Anyának szólít a felvételen (‘mama’). Maria Piţurcă erőszakosan próbálta elrángatni a gyereket a videó tanúsága szerint. (agerpres)

Nyitókép: Digi24.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »