Belga másodedzőt hoz a válogatotthoz Georges Leekens, nem is akárkit

Belga másodedzőt hoz a válogatotthoz Georges Leekens, nem is akárkit

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a belga Patrick De Wildével erősítette meg szakmai stábját.

A magyar szövetség (MLSZ) szombati bejelentése szerint a szintén belga Leekens a korábbi időszak magyar szereplőivel is folytatja a munkát, így többek között Szélesi Zoltán másodedzővel – írja az állami hírügynökség.

http://mno.hu/

A szakmai stábhoz csatlakozó 54 éves belga szakember számára nem lesz ismeretlen a Leekensszel közös munka, hiszen Algéria nemzeti csapatát együtt irányították a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáján. A pro-licences edző több belga klubnál is dolgozott technikai igazgatóként, vezetőedzőként, de volt az ukrán Metalurg Donyeck másodedzője is. Az utánpótlás területén is komoly tapasztalatokat szerzett a testnevelő tanári végzettségű De Wilde, mivel az osztrák Red Bull Salzburgnál az U18-as csapatot irányította, és tavaly ellátta az algériai olimpiai válogatott szakvezetői feladatkörét is.

A stábhoz most csatlakozó Patrick De Wilde a játékosmegfigyelői területen is hasznos tapasztalatokat gyűjtött korábbi munkái során, amelyeket a közeljövőben megoszt majd magyar munkatársaival is – közölte az MLSZ.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »