Bãsescu a Facebookon támadta ki Mark Ruttét és Frans Timmermanst

Mark Rutte holland kormányfőt és Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét is bírálta szombaton Traian Băsescu volt államfő Facebook-bejegyzésében.

‘Íme az események menete: 2018. szeptember 12-én váratlanul, néhány órára Bukarestbe jött Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke, hogy adjon egy nyilatkozatot, miszerint mi korrupt ország vagyunk, tehát nem vehetnek fel e schengeni övezetbe.

Hírdetés

2018. október elsején az Európai Parlament LIBE bizottságában (Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság – szerk. megj.) a holland Frans Timmermans egyszerűen porrá zúzza Romániát a korrupcióról és jogállamiságról szóló jelentéssel, ami tele van pontatlansággal; 2018. október 22-én a Velencei Bizottság végső jelentése fenntartja a Timmermans-jelentés pontatlanságait, sőt, egy lépés választja el attól, hogy alkotmánymódosítást kérjen. A raportőr a holland Martin Kuijer volt.

2018. október 26-án a holland Damen cég, amelyet korrupcióval gyanúsítanak, 1,6 milliárd eurós szerződést várt Románia kormányától. A döntést 2018. november 15-ére halasztották. Én azt hiszem, hogy a nagyon becsületes hollandok – Mark Rutte, Frans Timmermans és Martin Kuijer – arra koncentráltak, hogy nyomást gyakoroljanak Románia kormányára, hogy megadja az 1,6 milliárd eurós szerdődést a holland Damen cégnek, főleg, hogy ezt korrupcióval gyanúsítják és kivizsgálás folyik ellene’ – írta­ Băsescu a Facebookra, azt is megemlítve, hogy Mark Ruttét a Damen cég tulajdonosával együtt megörökító fotók jelentek meg a sajtóban.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »