Az eperjesi kórházban ismét tilos a beteglátogatás

Az eperjesi kórházban ismét tilos a beteglátogatás

Az eperjesi Ján Adam Reiman Egyetemi Kórház és Rendelőintézet ismét megtiltotta a kórházi betegek látogatását intézményében– jelentette be tegnap Renáta Cenková, a kórház szóvivője.

Az aktuális járványhelyzet és a növekvő számú megbetegedések miatt, a betegek és az alkalmazottak érdekében, a kórház minden osztálya bezárt a látogatók előtt. A bezárás visszavonásig érvényes. A kórház ismételten bevezette a pavilonjai előtti egészségügyi felmérést.

Aki műtétre készül, annak az operáció előtti kötelező egészségügyi vizsgálaton túl rendelkeznie kell egy negatív, 96 óránál nem régebbi teszttel is arról, hogy nem vírusfertőzött. 

Hírdetés

Ľubomír Šarník kórházigazgató ugyanakkor a kórház honlapján leírta, kik számítanak a látogatás tilalmát illetően kivételnek. Felmentést kapnak a látogatási tilalom alól azok a felnőttek, akik a fekvőbeteg osztályon végstádiumban lévő, palliatív kezelés alatt álló beteget látogatnak. Ilyenkor legfeljebb két közeli családtag mehet be a beteghez. Ugyancsak beléphet a fekvőbetegek osztályára a lelkipásztor, amennyiben súlyos betegnek vagy haldoklónak szeretné a szentséget feladni. Bejöhet az a személy is, aki egy onnan távozó beteg, vagy egy mentálhigiénés kezelésre szoruló beteg kísérője. Az utóbbira ez akkor igaz, ha a személy jelenlétének hiánya akadályozná a gyógyítás folyamatát. Indokolt esetben látogatható a mesterséges altatásban lévő beteg is.

A gyerekek fekvőbeteg osztályára beléphet a pácienst kísérő felnőtt.

A látogatási kivétel semmiképp sem vonatkozhat a 16 évnél fiatalabbakra, a 65 év felettiekre, a krónikus alapbetegséggel rendelkezőkre, azokra, akiknek gyenge az immunrendszere, a palliatív ellátásban részesülő emberekre, a koronavírussal fertőzöttekre, a karanténban lévőkre, illetve a légzőszervi megbetegedéssel küzdőkre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »