Az alsónémedi gazdák nem kellettek a Magosznak – Soroló

Az alsónémedi gazdák nem kellettek a Magosznak – Soroló

Adás:
2018. január 13., szombat 07.30.
2018. január 14., vasárnap 03.00.
2018. január 14., vasárnap 06.30.
2018. január 19., vasárnap 03.00.

Hírdetés

Az alsónémedi gazdák nem kellettek az egyedüli gazda érdekvédelmi országos szervezetnek, a Magosznak. Tán százan is beléptek volna az újjáalakuló gazdakörbe, nem csak a városkából, hanem a környékbeli településekről is. Az egyik szervező, Földesi Gábor szerint a megyei elnök azért hiúsította meg az újbóli működést, mert nem garantálták, hogy az általa favorizált jelöltet válasszák meg helyi elnöknek. Mindez egy – állítólag – demokratikusan működő szervezetben.

Szerettük volna az alsónémediek által sokszor emlegetett Obreczán Ferencet is megkérdezni az ügyről. Mind az öt fellelhető e-mailcímére küldtünk riportfelkérést. Egy hete nem reagál ezekre. Kerestük telefonon, ám készüléke napok óta foglaltat jelez. (Információink szerint ilyen fogadtatásban nála azok részesülnek, akikkel egyáltalán nem akar szót váltani. Csak ismét megjegyezzük, hogy a fogyatkozó tagságú Magosz hivatalban lévő vezetői szerint ez egy demokratikusan működő szervezet.)

A Jobbik fiatal agrárpolitikusa, Magyar Zoltán a jelenlegi agrárirányítási rendszert értékeli, és szól azokról a területekről, ahol szerinte mihamarabbi változtatásra lenne szükség.

Szó lesz egy termésátlag növelő, kizárólag természetes anyagokból összállított hazai készítményről is.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »