A tőzsdéken is támadtak a mínuszok

Nem volt jó napjuk a részvénypiacoknak, gyengültek a vezető tőzsdeindexek Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban is.

Ázsiában pirosban jártak a főbb tőzsdeindexek szerda reggel hét óra után. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,15 százalékos, az Asia Dow 1,1 százalékos, a szingapúri tőzsde mutatója 0,14 százalékos mínuszban volt.

A kínai tőzsdék közül a vezető sanghaji index 0,53 százalékos, a hongkongi Hang Seng 1,3 százalékos csökkenést mutatott.

Gyengüléssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei is az előző kereskedési napon:

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,18 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,19 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,25 százalékkal esett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 158,21 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 38 462,63 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 17 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Brent olajfajtával nem sokkal reggel hét óra után 0,6 százalékkal olcsóbban, 66,23 dollárért kereskedtek, a WTI hordójáért 0,52 százalékkal kevesebbet, 62,68 dollárt kértek.

A forint gyengült szerda kora reggelig a bankközi piacon:

Az euró árfolyama nem változott érdemben a dollárral szemben, kedd este 1,2247 dollárt, szerda reggel 1,2234 dollárt ért.

A bitcoin kriptopénz árfolyama 10 936 dollár volt szerda reggel a MarketWatch szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán nap közben fokozatosan tovább szakadozik, csökken a felhőzet, legtovább a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén marad felhős az ég. Napközben már csak néhol számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra. Az északi, északnyugati szelet főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, de hófúvásra helyenként még nyugaton is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között várható. Késő estére -8 és -15 fok közé hűl le a levegő.

A nemzetgazdasági tárca a jövőben is mérlegel minden áfacsökkentési tervet, ám most a korábbi intézkedések hatásának visszamérése zajlik – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály.

A blokklánc megértésekor a bitcoin árfolyamából kiindulni olyan, mintha az internetet a Facebookon megjelenő ostobaságok szemszögéből vizsgálnánk – érvel Topolay Gábor, lapunk munkatársa publicisztikájában.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »