A miniszter szerint teljesen át kell szervezni az oktatási rendszert

Átszervezett oktatási rendszerre van szükség az elemi osztályoktól az egyetem utáni képzésig – jelentette ki kedden egy konferencián Monica Anisie tanügyminiszter.

A kormány fenntartható fejlesztésért felelős osztálya által szervezett rendezvényen Anisie azt mondta: a 2014-2020-as ciklus végéhez közeledve meg kell állapítanunk, hogy Romániának csak részlegesen sikerült teljesítenie vállalásait a kutatással, fejlesztéssel és innovációval kapcsolatban. A cél eléréséhez előrelátható finanszírozásra, magasan képzett humán erőforrásra és maximálisan kihasznált infrastruktúrára van szükség. ‘Fiataljainknak újjászervezett oktatási rendszerre van szükségük az elemi osztályoktól kezdve az egyetem utáni képzéssel bezárólag’ – jelentette ki a miniszter.

Hírdetés

Arról is beszélt, hogy napjainkban a kutatásnak és innovációnak egy új stratégiája körvonalazódik, az intelligens szakosodásé, amely meg fogja határozni az új prioritásokat, és össze fogja hangolni a regionális szintű prioritásokat a nemzeti szintű prioritásokkal.

Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a fejlett technológiákra vonatkozó nemzeti célkitűzések megvalósítására vonatkozó memorandum aláírásának eredményeképpen a romániai kutatómunka fenntartható és kiszámítható módon fog működni.

Anisie a “RO-HYDROHUB, a hidrogén mint alternatív energiavektor” című rendezvényen vett részt kedden délelőtt. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »