A Gyermekmentőkért koncertezik a Medikus Zenekar a Zeneakadémián

Hétfő este jótékonysági koncertet ad a Zeneakadémián a Medikus Zenekar Dubóczky Gergely vezényletével. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára gyűjtenek, hogy minden gyermekmentő kocsiba vásárolhassanak egy mobil, kézi labort.

Az esten a közönség meghallgathatja a nagyterem néhány napja átadott új orgonáját Fassang László orgonaművész közreműködésével, és fellép Pasztircsák Polina énekművész is.

A Medikus Zenekar esetében, mint Dubóczky Gergely az InfoRádiónak elmondta, egy amatőr társaságról van szó, amely tagjai az egyéb, saját munkájuk mellett nagyon magas szinten zenélnek.

Hírdetés

– mondta a karmester, aki szerint nem annyira más őket vezényelni, mint egy profi társulatot. Viszont végig szem előtt kell tartani, hogy műkedvelőkről van szó, hobbi, amit csinálnak, és fontos, hogy közben jól érezzék magukat, úgy legyen sikerélményük, hogy nem nehezedik rájuk nyomás. “Közben

– tette hozzá Dubóczky Gergely.

A gyűjtés eredményeképp megvásárolandó eszköz arra lesz jó, hogy a szükséges helyzetben minél hamarabb teljes vérképet kapjanak a megsérült vagy beteg gyermekek.

Tavaly az Újvilág szimfóniát játszotta az együttes, amire a tagok egész életükben emlékezni fognak. Idén Camille Saint-Saëns Orgonaszimfóniája szólal majd meg a Medikus Zenekar előadásában – Fassang Lászlóval -, illetve Liszt Ferenc és Richard Strauss művei is felcsendül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »