A feleség ölethette meg a görög nagykövetet

Egy nappal azután, hogy a brazil rendőrség megtalálta Kiriakosz Amiridisz görög nagykövet kiégett gépkocsiját egy holttesttel, megerősítették, hogy a diplomata az áldozat. Sőt, a hírek szerint a nyomozók már azt is tudni vélik, mi történt.

A jelek szerint gyilkosság áldozata lett a nagykövet, és nem más gyanúsítható a bűncselekménnyel, mint brazil felesége, Francoise és az a rendőr, akivel Amridisz neje gyengéd kapcsolatokat ápolt – legalábbis erről értesült rendőrségi forrásokból a brazil Globo TV – olvasható a Reuters cikkében. 

A Globo TV információi szerint Amiridisz felesége és a szeretője, Sergio Moreira rendelhette meg a gyilkosságot, amit nagy valószínűséggel az észak-riói otthonukban szerveztek meg. A párt felbujtással gyanúsítják. A gyilkosságot követően a görög diplomata holttestét az elkövetők – a feltételezések szerint – beletették az autóba, amit később a Rio de Janeiro főútvonalait összekötő körgyűrű közelében, az Arco Metropolitano területén felgyújthattak.

Hírdetés

A brazil rendőrség a görög nagykövet feleségét, a brazil rendőrt és két további gyanúsítottat is őrizetbe vette. Utóbbiak kilétét nem fedték fel a hatóságok.

A riói rendőrség egyelőre nem erősítette meg a Globo TV értesüléseit.

Amridisz kiégett gépkocsiját csütörtökön találták meg a hatóságok, miután a nagykövet felesége szerdán bejelentést tett a rendőrségen, hogy hét eleje óta nem kapott életjelet férjétől. A nő arra hivatkozott, hogy akkor értesítette a rendőrséget, amikor már feladta a reményt, hogy férje hazatérhet

Az év eleji kinevezése óta szolgálati helyén, Brazíliavárosban lakó Amiridisz év végi szabadságát töltötte Rio de Janeiroban, és foglalkozásából eredő gyakori szokása szerint hétfő délután bérelt járművén bejelentés nélkül ment el a Riótól 28 kilométerre északnyugatra fekvő Nova Iguacuban található ingatlanjukból, de először fordult elő, hogy nem vette fel a telefont. Amiridisz hétfő este nyolc körül hívta éppen vásárló feleségét, és azt mondta neki, hogy hamarosan indul, de nem árulta el, hogy hova.

Az emberrablást már korábban kizárta a rendőrség, mert feltételezésük szerint, ha erről lett volna szó, akkor az elkövetők kapcsolatba léptek volna a családdal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »