30 millió eurós teniszcentrum épül Kassán

30 millió eurós teniszcentrum épül Kassán

Multifunkcionális, 5000 férőhelyes teniszcentrum épül Kassán, ahol majd Fed-kupa- és Davis-kupa-meccseket is játszhat a szlovák női, illetve férfi teniszválogatott. A centrum előreláthatólag 2022-ben készülhet el.

„Kassán a Poprádi utcában, az egykori futballpálya helyén ma megkezdődött a multifunkcionális teniszcentrum építése” – tájékoztatott a csütörtöki sajtótájékoztatón Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára. A centrum fő attrakciója egy multifunkcionális, keményborítású pálya lesz, amelyet szükségszerűen kézilabda-, kosárlabda- vagy akár röplabdapályává is alakíthatnak majd a szervezők. A kassai NTC-ben továbbá 4 kemény-, és 4 salakborítású edzőpálya is helyet kap, valamint 8 tollaslabdapálya is lesz. Az épület mellett egy 180 férőhelyes parkolót építenek.

Hírdetés

Az NTC-nek négy fő funkciója lesz: hogy megfelelő hátteret garantáljon a fiatal keleti tenisztehetségeknek; hogy Fed-kupa- és Davis-kupa-meccseknek adjon otthont; hogy egyéb sport- (kézilabda, kosárlabda stb.) és kulturális eseményeknek szolgáljon helyszínül, és a környékbeli embereknek biztosítson sportolási lehetőséget.

Az eredeti tervek szerint a beruházás 15 millió euróba került volna, de miután eldőlt, hogy Kassa nem rendezi meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), megnőtt a büdzsé, ezért a terveket kibővítették, – így vált multifunkcionálissá az építmény –, és a költségek megduplázódtak, vagyis immár 30 millió euróba kerül majd a kassai NTC. A beruházás 60%-át az állam, 20-20%-át pedig a Szlovák Teniszszövetség és a város állja.

„Nagyszerű lehetőség, hogy a keleti, tehetséges teniszezőinknek is biztosítsuk a megfelelő feltételeket anélkül, hogy Pozsonyba kellene költözniük. Sok fiatal azért mond le a teniszről, mert nem akar messzire, a fővárosba költözni, és vannak olyanok is, akik ide költöznek, de nem érzik itt jól magukat, ezért elkallódnak. Ezt a problémát oldja meg a kassai centrum” – mondta Tibor Macko, a Szlovák Teniszszövetség elnöke. 
A kassai születésű Anna Karolína Schmiedlová szintén örömét fejezte ki a létesítménnyel kapcsolatban, és hozzátette, reméli, hogy lesz lehetősége Fed-kupát játszania a kassai NTC-ben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »