Szél Bernadett: Science fiction, hogy az LMP most álljon össze a Jobbikkal

Szél Bernadett: Science fiction, hogy az LMP most álljon össze a Jobbikkal

Az LMP nem lép választási koalícióra a Jobikkal – mondta péntek reggel Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje pártja Széll Kálmán téren tartott “reggeliző konzultációs” akciója során. A Jobbik elnöke, Vona Gábor csütörtökön vetette fel, hogy a 21. századi pártokkal, vagyis az LMP-vel és a Momentummal is hajlandóak lennének együttműködni. Az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre Szél kifejtette hogy az LMP és a Jobbik értékrendje túlságosan is különböző. Ugyanakkor fenntartotta a lehetőségét annak, hogy a Jobbik is képes változni, és ők csak 21. századi pártokkal képesek együttműködni, de ezt jelenleg “science fictionnek” nevezte. Hozzátette, ha szerinte valaki komolyan gondol egy ajánlatot, nem a médián keresztül üzeni meg, hanem tárgyalást kezdeményez.

Az LMP stabil – mondta Szél Bernadett, hozzátéve, hogy ugyanazok maradtak és ugyanazt az értékrendet követik, mint korábban.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselő Róna Péter társaságában elmondta, hogy az Orbán-kormány oktatási és gazdaságpolitikájával, illetve a “butító” nemzeti konzultációval szemben egy okos országot kívánnak létrehozni.

Róna Péter közgazdász szerint az Orbán-kormány oktatási és gazdaságpolitikája alkalmatlan volt arra, hogy a megfelelő fejlődési pályára állítsa az országot. Helyette a magyar munkaerő olcsó történő kiszolgáltatása zajlik napjainkban a multinacionális vállalatoknak, és nem a magyar vállalkozásokat erősítik. A Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta, hogy az egyre jobban terjedő robotizáció miatt a magasabb hozzáadott értékű munkavállalókra van szükség, amit az LMP gazdasági és oktatási programja képes lehet megvalósítani.

Kérdésünkre a közgazdász elmondta, hogy bár évek óta az egyenlőbb európai bérek mellett kardoskodik, ami a Jobbik egyik legfontosabb programja is, az LMP melletti kiállása nem hordoz olyan üzenetet, ami a két párt közeledésére utalna.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »