Jóváhagyta Johannis a nyugdíjasok részleges adómentességét

Jóváhagyta Johannis a nyugdíjasok részleges adómentességét

Kihirdette Klaus Johannis államfő csütörtökön az adótörvénykönyvet módosító és kiegészítő, valamint az egészségügyi reformra vonatkozó törvényt módosító jogszabályt, amely adómentessé teszi a 2 000 lejnél kisebb nyugdíjakat és mentesíti a nyugdíjasokat az egészségbiztosítási hozzájárulás kifizetése alól.

marefalvi nyugdijasok AB-3_b

Klaus Johannis szerdán jelentette be, hogy ki fogja hirdetni a törvényt, amely adómentessé teszi a 2 000 lej alatti nyugdíjakat, és mentesíti a nyugdíjasokat az egészségbiztosítási hozzájárulás befizetése alól.

Az államfő szerdán a Cotroceni-palotában folytatott megbeszélést Sorin Grindeanu kormányfővel és Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel. A találkozó után kijelentette: a megbeszélés és a kérdés kielemzése nyomán arra az elhatározásra jutott, hogy a következő napokban kihirdeti a törvényt.

A képviselőház múlt csütörtökön döntött az adótörvénykönyv módosításáról oly módon, hogy adómentessé teszi a 2 000 lej alatti nyugdíjakat, és mentesíti a nyugdíjasokat az egészségbiztosítási hozzájárulás fizetése alól.

Az új cikkelyek értelmében a nyugdíjasoknak csak a 2 000 lejen felüli összegre kell adót fizetniük, az egészségbiztosításukat pedig az államkasszából fedezik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »