A négerek Líbiában várnak az európai rohamra

Az IOM (International Organization for Migration) nemzetközi szervezet saját megfigyelései és a régió nagykövetségeinek becslései alapján úgy számolja, hogy legalább 700 ezer migráns tartózkodik jelenleg az észak-afrikai országban, de ez a szám akár 1 millió is lehet – írja az MTI.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Bár Líbiában Kadhafi 2011-es megbuktatása és meggyilkolása óta káosz uralkodik, az országban változatlanul sok nyugat-afrikai, eritreai és szomáliai szeretne munkát vállalni az építőiparban, mezőgazdaságban és a szolgáltatási szektorban, még ha újra és újra menekülni kényszerülnek a harcok elől.

A legtöbben érdezésükkor még nem tudják, hogy mennyire rossz a helyzet LÍbiában és sokan csak addig próbálnak maradni, amíg össze nem gyüjtenek elegendő pénzt, hogy hajóra szálljanak a Földközi-tengeren.
Az IOM szerint idén 34 ezer migráns érkezett a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba, míg tavaly ugyanebben az időszakban több mint 47 ezren. Idén a kockázatos út során 988-an vesztek a tengerbe, míg tavaly év elejétől május végéig 1782-en.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »