Viorica Dăncilă határozottan cáfolja, hogy lemondani készül

Viorica Dăncilă határozottan cáfolja, hogy lemondani készül

Nem mondok le a kormányfői tisztségről – szögezte le hétfőn Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea PSD-elnök szerint Dăncilă „legkevesebb” 2020-ig marad a miniszterelnöki tisztségben.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülése előtt a miniszterelnököt arról kérdezték újságírók, hogy tervezi-e lemondását a kormány éléről. „Szó sincs ilyesmiről” – válaszolta Dăncilă.

Több bukaresti sajtóorgánum arról cikkezett, hogy Viorica Dăncilă meg kíván válni a kormányfői tisztségtől.

A G4Media hírportál hétfőn közölt cikke szerint Dăncilă megelégelte a Liviu Dragnea PSD-elnök részéről rá nehezedő nyomást, és vissza akarna térni az Európai Parlamentbe. A portál értesülései szerint a kormányfő – tartva egy esetleges nemzetközi bírálattól – vonakodik sürgősségi rendeletet kibocsátani igazságügyi témában, ugyanakkor azzal is elégedetlen, hogy neki kell kezelnie az egységes bértörvény és az adópolitikai intézkedések miatti felháborodást.

A miniszterelnök hétfőn közölte, ő is kíváncsi, hogy honnan erednek ezek az információk. Hozzátette: tőle bizonyosan nem. Liviu Dragnea PSD-elnök a kormányfővel folytatott több mint egy órás megbeszélést követően úgy nyilatkozott: Viorica Dăncilă „legkevesebb” 2020-ig marad a miniszterelnöki tisztségben.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »