Toroczkai: Mindig elfogadtam a közösség döntéseit…

…Ha tehát azt látom majd, hogy ez a közösség nem azt szeretné, hogy a jövőben én vezessem a Jobbikot, nagyon könnyen félreállok. A sorsom egész életemben úgy alakult, hogy nekem mindig volt feladatom, általában éppen ott, ahol a legnagyobb vihar dúlt. Most is van még dolgom itt Ásotthalmon, a magyar-szerb határ mellett…

A sajtó találgat, ez a dolga. Többek között azért lettem és maradtam ennek a sok ezres közösségnek, mozgalomnak az alelnöke, mert mindig abban hittem, hogy ez az utolsó igazán demokratikusan működő, tiszta, hazáját szerető közösség, ahol az emberek, a tagság, tehát azok döntenek, akik a hátukon vitték és viszik be a parlamentbe ezt a pártot. Azt mondtam, hogy ha nem lesz más megoldás, ha ennek a közösségnek a látható többsége azt szeretné, hogy én vezessem tovább a Jobbikot, akkor nem futok el a feladat elől. Számtalanszor bebizonyítottam már, hogy ha viszont a nemzet érdeke azt kívánja, akkor a háttérbe vonulok, és a hazám szolgálatában hol munkásként, hol katonaként teszem a dolgomat, így volt ez többek között 2010-ben is. 2016-ban pedig csak azért lettem a Jobbik alelnöke, mert Vona Gábor nem adta fel, többször visszahívott, és rábeszélt a feladatra. Az elmúlt években – bár kritikai észrevételeimet többször szóvá tettem – tartottam a sort, és a kampány során nem a ellenfeleinkhez közel álló médiumok meghívásait fogadtam el, hanem végigjártam szinte valamennyi választókerületet az egész országban, s mindenhol a Jobbik győzelméért dolgoztam. Tettem mindezt azért, mert mindig elfogadtam a közösség döntéseit. Ha tehát azt látom majd, hogy ez a közösség nem azt szeretné, hogy a jövőben én vezessem a Jobbikot, nagyon könnyen félreállok. A sorsom egész életemben úgy alakult, hogy nekem mindig volt feladatom, általában éppen ott, ahol a legnagyobb vihar dúlt. Most is van még dolgom itt Ásotthalmon, a magyar-szerb határ mellett.
A napokban még a választásokra kell összpontosítani, kivizsgálni, hogy történt-e rendszerszintű csalás, a már feltárt törvénytelen eseteket pedig jelenteni kell, a nem tisztességes kampány miatt tiltakozni, de remélem, hogy hamarosan majd a saját hibáinkkal is szembe tudunk nézni, lesz önkritika, s elemezni tudjuk majd azoknak a fizetett munkatársaknak a munkáját is, akik miatt most Vona Gábor, jómagam és az egész közösségünk nagyon nehéz helyzetbe került. Mikor lenne ennek itt az ideje, ha nem a választások utáni hetek során?

facebook


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »