Székely János püspök is a húrok közé csapott az egyházzenei táborban

Székely János püspök is a húrok közé csapott az egyházzenei táborban

Június utolsó hetében rendezték meg a XI. egyházzenei tábort a Zala megyei Salomváron, ahová ellátogatott Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

A zalaegerszegi általános iskolákból érkező csaknem hatvan gyermek között szinte minden korosztály képviseltette magát az elsőstől a nyolcadikosig.

Az idei év tematikáját a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az Oltáriszentségről szóló nép­énekek, gregorián dallamok, gitáros dalok adták. A délelőtti foglalkozásokon az úrnapi körmenet egy-egy állomását járták végig a gyermekek, amihez a sátrakat is maguk készítették. Játékos formában ismerkedtek meg négy jelentős pápa: Szent Péter, Nagy Szent Gergely, Szent X. Piusz és Szent II. János Pál életútjával. Az „utazó pápáról” egyenesen Székely János megyéspüspök tartott szívhez és értelemhez egyaránt szóló értékes előadást – írta a Zaol.hu-nak Standi Gyuláné, a tábor egyik vezetője.

A püspök a szerdai énekes foglalkozásra érkezett, természetesen a gitárját sem hagyta Szombathelyen, s személyesen tanított meg két éneket az ifjúságnak. Érdekelték a tábori körülmények, a vetélkedő feladatai, a dalosfüzet tartalma, a programok. Kedvesen biztatott a folytatásra, úgy látta, a gyermekek a táborban sokat tanulnak a katolikus liturgiáról, erősödnek hitükben.

Hírdetés

A gazdag programkínálatból ezúttal sem hiányozhatott a kézműveskedés, a fürdőzés, a sportdélután, a filmvetítés, a hegyi túra. A fiatalok mindig nagyon várják a „hangháborút”, az éjszakai bátorságtúrát, a csónakúsztatást a Zala folyón.

A szombati táborzáró szentmisén szülők, gyermekek, segítők Stróber László esperessel közösen adtak hálát az elmúlt hét élményeiért. A táborvezetők, Standi Gyuláné, Molnár Andrásné és segítőik pedig nagy szeretettel várják a táborozókat jövőre is.

Forrás és fotó: Zaol.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »