Sorozatosan késnek a sárga vonatok

Sorozatosan késnek a sárga vonatok

Az utóbbi napokban újabb fennakadások nehezítették azok életét, akik vonattal próbáltak eljutni a fővárosból Dunaszerdahelyre, vagy Komáromba. Jövő héten további késésekre lehet számítani, most a felújítások miatt.

Múlt pénteken este több járat is késett. Martin Žarnovický, a magán vasúttársaság szóvivője lapunknak elmondta, hogy Komáromban egy férfi a vonat elé lépett, ezért késtek a szerelvények. „Mivel egyvágányos szakaszról van szó, a néhány perces késés is fennakadást tud okozni” – magyarázta a szóvivő, rámutatva arra, hogy a késve induló járat a többi szerelvény menetidejét is befolyásolta. Kedden délután kivételesen Misérden (Nové Košariská) és Úszoron is megállt a regionális expressz, amelyről a menetrend szerint Pozsonypüspökit elhagyva már csak Dunaszerdahelyen lehetne leszállni. „Van egy kis, illetve egy nagy gond” – tájékoztatta az utasokat a mozdonyvezető körülbelül negyedórás veszteglés után, majd azt tanácsolta, hogy a Dunaszerdahelyre tartók szálljanak át a másik vonatra, amely késve érkezett az úszori állomásra.

Hírdetés

„A szerelvényen meghibásodott a kompresszor. Ha az alkatrész meghibásodik, nem tud biztonságosan lefékezni a vonat. Kénytelenek voltunk egy másik szerelvényhez csatolni a vagont és így folytatni az utat. Már megrendeltük a pótlakatrészt és a hét végéig kicseréljük” – indokolta a késést a szóvivő. Tegnap újabb meghibásodás miatt késett az egyik délelőtti, Pozsonyba tartó járat, értesüléseink szerint, hogy most a váltó romlott el. Martin Žarnovický szerint egyszeri esetekről van szó és ilyen meghibásodás bármikor előfordulhat. A felújításra szoruló sínek nagyobb fejfását okoznak a vállaltnak. Sok utas panaszkodik a gyakori vágányzár miatt, ami néha szinte ellehetetleníti a közlekedést a szakaszon. Hétfőtől az úszori állomáson látnak munkához, ezért a jövő héten ritkábban fognak járni a vonatok, indulás előtt érdemes ellenőrizni a menetrendet.

Kedden volt olyan utas, aki hiába indult el Komáromba, a fennakadás miatt ugyanis már nem volt érdemes folytatni az útját. Martin Žarnovický közölte, az utasok a pozsonyi főállomáson visszakérhetik a jegy árát.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »