Sokszor az élet írja a legszebb, legkülönösebb történeteket

“Sokszor az élet írja a legszebb, legkülönösebb történeteket. A mostani ilyen sztori nem biztos, hogy száz százalékosan valóban megtörtént, de ahogy a mondás tartja, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. A történet két főszereplője a legendás brit miniszterelnök, Winston Churchill felesége, Clementine és egy utcaseprő férfi.Egyik este Churchill és felesége elhatározta, hogy tesznek egy sétát Londonban. Ahogyan haladtak az utcákon, egyszer egy utcaseprő odalépett hozzájuk, de nem a miniszterelnököt szólította meg, hanem annak feleségét.Clementine és az utcaseprő pár percig, jókedvűen beszélgetett. Azután Churchill kíváncsian érdeklődött, hogy miről esett szó kettejük között. A nő azt felelte, hogy ebbe a férfiba volt szerelmes fiatal lány korában.– Látod, drágám! Milyen jól tetted, hogy nem hozzá mentél feleségül, hiszen most egy utcaseprő lenne a férjed.Clementine szigorúan Churchillre nézett, majd így válaszolt.– Nem, édesem. Ha hozzá mentem volna feleségül, akkor belőle lett volna miniszterelnök!”
Szerk megj. A fenti történetet a Szilágy megyei polgári elnök osztotta meg velünk. Igaza lehetett a Clementine asszonyságnak…
Nemrég, egy előadást hallgattam, amit egy hóstáti származású mérnöknő tartott, aki nagyjából ugyanúgy fejezte ki magát: “minden erős férfi mögött, egy erős nő áll” 

Hírdetés


Forrás:polgarno.blogspot.com
Tovább a cikkre »