Romániai embercsempészeket vett őrizetbe a londoni rendőrség

Romániai embercsempészeket vett őrizetbe a londoni rendőrség

Nyolc romániai embercsempészt vett őrizetbe a Scotland Yard. A román bűnüldöző hatóságokkal együttműködésben végrehajtott nagyszabású rajtaütés során négy londoni helyszínen kiszabadítottak 33 embert is, köztük négy nőt és öt gyermeket az embercsempész csoport fogságából.

A londoni rendőrség a szerdai közleményben nem nevezte meg az előző éjszakai akcióban elfogottakat, csak annyit közölt, hogy öt férfiről és három nőről van szó. A legfiatalabb 26, a legidősebb 50 éves.

Az embercsempészet mellett egyiküket személyes szabadság jogtalan megsértésével is gyanúsítják. A kiszabadított 33 embert a Scotland Yard tájékoztatása szerint biztonságos helyen elszállásolták. A londoni rendőrség beszámolója szerint az összehangolt akcióban a román hatóságok is őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt.

Hírdetés

A Scotland Yard közleményéből kiderül az is, hogy a közös felderítő akció tavaly március óta zajlott, és célkeresztjében egy romániai szervezett bűnözői csoport állt, amely embercsempészettel foglalkozott, és áldozatait főleg az építőiparban kényszerítette munkára, kizsákmányolással felérő körülmények között.

Rick Sewart felügyelő, aki az akciót brit részről irányította, a közleményhez fűzött kommentárjában kijelentette: az újkori rabszolgaság felszámolása és a másokat haszonszerzés céljából Nagy-Britanniába csempészők és kizsákmányolók azonosítása és elfogása mindig is a Scotland Yard elsődleges feladatai közé tartozott, és ez így lesz ezután is.

Dan Mihalache, Románia londoni nagykövete szerint a mostani közös rajtaütés is megerősíti a román hatóságok elkötelezettségét a modernkori rabszolgaság ellen az európai partnerekkel szoros együttműködésben folytatott küzdelem mellett.

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »