Raši szerint büntetőeljárást kellene indítani Matovič ellen, mert későn helyezte karantén alá a romatelepeket

Raši szerint büntetőeljárást kellene indítani Matovič ellen, mert későn helyezte karantén alá a romatelepeket

Nyitókép: TASR

Richard Raši smeres képviselő szerint büntetőeljárást kellene indítani Igor Matovič kormányfő ellen azért, mert későn helyezte karantén alá a Korompa (Krompachy) melletti romatelepeket.

Matovič szerint azonban az előző kormány követte el a hibát, a jelenlegi kormány pedig a helyzet felmérése után azonnal cselekedett. Rašit őrültnek, az álláspontját pedig abszurdnak nevezte.

Raši: Matovič a marketinget helyezte előtérbe

Raši úgy véli, hogy a romatelepeket azonnal karantén alá kellett volna helyezni. Hozzátette: a kormányfő minden bizonnyal már április 7-én, kedden jelentős információk birtokában volt, ehelyett csak szerda este vonta karantén alá a romatelepeket.

 „Midenki, akinek cselekednie kellett volna, de nem tette – élükön a kormányfővel – veszélyeztették a korompaiak életét és egészségét“

Hírdetés

– jelentette ki Raši a közösségi oldalán, majd hozzátette: Matovičnak az emberek egészségét kellene az első helyre tennie, nem a politikai marketinget.

Matovič szerint Raši őrült

Matovič azonban úgy vélekedik, hogy Peter Pellegrini volt kormányfő és Denisa Saková egykori belügyminiszter döntött úgy, hogy az európai gócpontokból érkező romákat nem kell sem tesztelni, sem állami karanténba küldeni. A kormányfő szerint ez idő alatt ezek az emberek egy csomó másik embert fertőzhettek meg.

 „Miután felfedtük a valódi helyzetet azonnal kötelező karantént vezettünk be az őrült Raši pedig nem azokat vádolja – Pellegrinit és Sakovát -, akik ténylegesen veszélybe sodorták az emberek életét. Ez abszurd“

– jelentette ki Matovič.

SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »