Plébánia tábor Párkányban

A vakáció napjaiban a szülőknek biztonságot  jelent, ha tudják, a gyermekük felügyelet alatt van, hasznosan tölti idejét.

Táborok sokadalma kínálja magát. A gyerek érdeklődését kielégítve válogathat pénztárcától, (is) függően, na meg földrajzi, természetrajzi és képességfejlesztési szempontokat is figyelembe véve.

Párkányban is többféle tábor létezik, de plébánia tábor ritkábban adódik.

Ugyanis a tábor szervezésére, programjának megvalósítására nincs mindig elég személy, a lelkészeknek, papoknak nincs nyári szünetük, hétvégi pihenőjük,így nem lehetnek a táborok mindenesei.

Párkányban a Szent Imre templom – annak ellenére, hogy az utóbbi években szokatlanul sűrű volt a papcsere, idén már hatodik éve hirdette meg a plébánia tábort.

Hírdetés

Mindez leginkább beszélgetések, bibliai értelmezések, vetélkedők formájában történik. A sok-sok játék mellett a lelki élmények gyarapítása, s a szeretet érzésének kinyilvánítása is fontos.

A négynapos táborba különböző korúak jelentkezhetnek, ennek megfelelően állítják össze a programot, a foglalkozásokat.

A nagyon ügyes és tapasztalt animátorok Dékány Bea és Németh Katalin már többéves tapasztalattal rendelkeznek e téren.

Dékány Bea elmondta:

A programból természetesen az esperes Fóthy atya  sem marad ki, szinte  a teljes program idején a táborozókkal lesz, amit igényelnek is a gyermekek.

A tábor augusztus 12-től 16-ig valósul meg. Jelentkezni a párkányi plébánia honlapján meghirdetett telefonszámokon, vagy személyesen, szentmisék alkalmával lehet.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »