Piros fázisba sorolták a Comenius Egyetem kollégiumait

Piros fázisba sorolták a Comenius Egyetem kollégiumait

Nyitókép: uniba.sk

A COVID-szemafor piros fázisába sorolták a Comenius Egyetem malomvölgyi (VM Ľ. Štúra – Mlyny UK ) és Družba kollégiumát. Erről az egyetem válságstábja döntött a fővárosban és a kollégiumokban kialakult járványügyi helyzet miatt.

Az elszállásolt diákok továbbra is a kollégiumokban lakhatnak és étkezhetnek.

„Az eddig hatályos biztonsági és higiéniai előírások mellett olyan óvintézkedések bevezetésére is szükség volt, amelyekkel minimalizálni lehet a diákok közötti érintkezést”

– olvasható a Comenius Egyetem honlapján.

Újonnan megtiltották az elszállásolt diákoknak a látogatást a lakótömbök között, a szobákban nem tartózkodhatnak többen, mint ahányan eredetileg ott laknak, a tanulószobákban pedig feleannyian lehetnek, mint eddig.

Hírdetés

Ezenkívül tilos gyülekezni a kollégium külső és belső területein, a 22.00 órától reggel 7.00 óráig tartó pihenést pedig tilos megzavarni.

„A lakóknak nem tanácsoljuk az egyes szobák közötti látogatásokat. Ha a helyzet rosszabbodni fog, akkor ezt nemcsak tanácsolni fogjuk, de szigorúan be is fogjuk tiltani”

– tájékoztatott az egyetem.

Az egyetem szerint vannak olyan lakók, akik fittyet hánynak a kollégiumban több hónapja érvényben lévő higiéniai és biztonsági előírásokra, és felelőtlen viselkedésükkel, elsősorban az esti összejövetelekkel veszélyeztetik saját és mások egészségét – állítja az egyetem, és egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy azokra, akik nem tartják be az előírásokat, 79 eurós büntetést róhatnak ki.

Azokat, akik folyamatosan megszegik az előírásokat, eltanácsolják a kollégiumból.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »