Pezsgő volt a XXIII. Egri Bikavér Ünnep

Pezsgő volt a XXIII. Egri Bikavér Ünnep

„Az idén minden összeállt ahhoz, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb Egri Bikavér Ünnepét rendezhettük meg. Különösen az utolsó néhány hónapban dolgoztunk rengeteget azért, hogy ismét tízezrek gondolják azt, érdemes kilátogatniuk a régió legnagyobb borfesztiváljára” – fogalmazott Tarsoly József egri hegybíró. Baráti társaságok, családok találkozóhelyévé vált ez a borünnep, amelyet az idán július 11. és 14. között rendeztek meg a legendás borvárosban.

Kép: bikaverunnep.hu

Az Eger Város Hegyközsége által szervezett fesztiválon az idén is az egri és környékbeli, illetve az ország távolabbi pontjáról meghívott borászok és konyhaművészeti szakemberek voltak a középpontban. Itt jelentették be, hogy a 2018. év szőlőtermelője Balázs András, az Andornaktályai hegyközség elnöke, az év bortermelője Tóth Istvánné, a Varga Pincészet főborásza, egri birtokigazgatója, az év borgasztronómusa pedig Darvas Roland, az egri Forst Ház Kávézó és Étterem vezetője lett.

Hírdetés

A XXIII. Egri Bikavér Ünnep legjobb bor és étel párosítása: idén az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Nagyapa Bikavére és a hozzá készített „Nagyapa kedvence” (bikavérben párolt marhapofa gyömbéres batátakrémmel, burgonyaglaettel, szedres-feketecseresznyés lilahagymajammel, pirított baconmorzsával), amelyet az Erla Villa szakácsai alkottak meg.

A borünnep legjobb bikavére klasszikus kategóriában az Eszterházy Károly Egyetem Egri Bikavér Reserve Classicus 2016-a lett, míg a superiorok és grand superiorok versenye során az Igazán Egri Bikavér Grand Superior 2016 lett a befutó a St. Andrea Szőlőbirtoktól.

Az Egri Csillag Színpadon ebben az évben koncertet adó helyi zenekarok közül közönségszavazással került ki az a banda, amely a XXIV. Egri Bikavér ünnepen már a nagyszínpadon szórakoztathatja a közönséget. Az elismerést az Endless Project kapta.

Tarsoly József hegybíró jelezte: a nyári szünet után indul is a következő Egri Bikavér Ünnep szervezése, 2020-ban szintén négy napon át, július 9-e és 12-e között ünneplik az Egri borvidék zászlósborait.
  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »