Őry: Az MKP azokkal tárgyal, akik képviselni tudják a magyar közösséget

Az MKP Országos Tanácsa szombaton Nádszegen tanácskozott, ahol az EP-választási eredményének értékelése mellett a fő téma a jövő évi parlamenti választásra való felkészülés volt.

Őry Péter, az MKP OT elnöke a TASR hírügynökségnek elmondta, hogy a párt keresi a megfelelő stratégiát és a technikai megoldásokat arra, hogyan érhetne el minél jobb választási eredményt.

Hírdetés

Szavai szerint az MKP minden mérvadó párttal tárgyalni fog. „Az biztos, hogy ebbe nem tartoznak bele a szélsőséges pártok, és azt sem gondoljuk, hogy tárgyalásra szóló meghívást kapnánk például az SNS-től” – mondta Őry.

Hozzátette, nem tartja valószínűnek a Smerrel való együttműködést sem. „A demokratikus pártokkal, az ellenzéki pártokkal készülünk tárgyalni, azokkal, amelyek képesek a magyar közösség érdekeit képviselni. Nem kívánok konkrétumokat mondani erről, de az nyilvánvaló, hogy jelentős igény van a kormányváltásra” – hangsúlyozta az MKP OT elnöke.

Közölte, hogy az MKP nem utasítja el a tárgyalást a Most-Híddal, azonban Bugár Béla pártelnöknek azt a javaslatát elfogadhatatlannak tartja, hogy a Most-Híd listáján induljanak.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »