Orosz sajtó: pszichiátriai kezelés alatt álló férfi irtott ki egy szerinte hangoskodó társaságot Jelatymában

Öt embert agyonlőtt egy férfi szombaton az oroszországi Rjazany megyében, Jelatyma város egyik lakóházában – közölte vasárnapra virradóra a Kaszimov kerületi egységes ügyeleti diszpécserszolgálat (EDDSZ).

"Öt ember meghalt. Nincsenek sebesültek" – ismertette az EDDSZ, amelynek tájékoztatása szerint a halálos áldozatok – négy férfi és egy nő – mindannyian fiatalok voltak.

A belügyminisztérium szerint az elkövetéssel gyanúsított – 1988-ban született – férfit elfogták a bűncselekmény helyszínének közelében. A hatóságok lefoglaltak egy puskát is. A tárca szerint a mészárlás indoka feltehetően személyes konfliktus lehetett.

Korábban a TASZSZ orosz hírügynökség igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy a férfi a szomszédjaival végzett egy háromemeletes lakóházban.

Hírdetés

Frissítés: Többféle verzió létezik, szóváltás a magyarázat a tettre

A Kommerszant című lap szerint egy 32 éves férfi a háza ablakából szóváltásba keveredett fiatalok egy csoportjával, akik hangosan beszélgettek az utcán. Miután nem hallgattak rá, a gyanúsított egy vadászfegyverrel kiment a házból, és lelőtte őket. Négy férfi és nő belehalt sérüléseibe.

Az Interfax hírügynökség által közölt verzió szerint viszont a férfi a zajongó fölötte lakókkal számolt le, majd rálőtt a lépcsőházba éppen bejutni próbálón szomszédjaira is.

A gyanúsított pszichiátriai kezelés alatt állt. Az ügyben nyomozás indult.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »