Nicholsonová bizottsági elnökként a szociális témákra helyez hangsúlyt

Lucia Ďuriš Nicholsonová szlovák EP-képviselő, akit csütörtökön választottak meg az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére, az első általa vezetett bizottsági ülésen kijelentette: a szociális témákra fogja helyezni a hangsúlyt.

A képviselőnő a médiának küldött közleményében hangsúlyozta: mióta Szlovákia belépett az Európai Unióba, egyetlen szlovák EP-képviselő sem foglalt el ilyen jelentőségű pozíciót.

A 13 frissen megválasztott szlovák EP-képviselő közül ő lesz az egyedüli bizottsági elnök.

Ďuriš Nicholsonovát az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoport tagjai jelölték a posztra. Miután a volt lengyel kormányfő és jelenlegi EP-képviselő, Beata Szydlo sikertelenül pályázott a pozícióra, több napig tartó viharos tárgyalások következtek.

A megválasztásom ezeknek a politikai vitáknak az eredménye, de

Hírdetés

– jelentette ki a szlováki EP-képviselő az első általa vezetett bizottsági ülésen. A kollégáit felszólította, hogy tegyék félre az ellentéteket meg a politikai marketinget, és arra összpontosítsanak, ami összekötheti őket. Ez pedig szerinte csak az állampolgárok megsegítését célul kitűző, különbségtétel nélküli, őszinte igyekezet lehet.

Elmondása szerint megválasztását az EMPL élére nagy megtiszteltetésnek, de ugyanakkor óriási felelősségnek is tartja.

Hozzátette: folytatni akarja az otthon megkezdett munkát. „A szociális problémák nem ismernek határokat, és mostantól a munkatöltetemhez tartozik, hogy európai szinten a legjobb megoldásokat találjuk meg ezekre” – húzta alá.

Ďuriš Nicholsonová már az EP-választást megelőző kampány során leszögezte, hogy az Európai Parlamentben elsősorban a szociális témákkal akar foglalkozni, mint például a családi élet és a munka összeegyeztetése, a súlyosan egészségkárosodott személyek megsegítése, az aktív idősödés és a szociálisan kirekesztett közösségek társadalmi befogadása.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »