Minden jel arra utal, hogy meghosszabbítják a sürgősségi állapotot a román hatóságok

Minden jel arra utal, hogy meghosszabbítják a sürgősségi állapotot a román hatóságok

Raed Arafat, a bukaresti belügyminisztérium államtitkára szerint valószínű, hogy a román hatóságok újabb egy hónapra meghosszabbítják az április 16-áig érvényes sürgősségi állapotot.
A Klaus Johannis államfő által aláírt rendelet értelmében március 16-án 30 napra vezettek be rendkívüli állapotot az országban az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A rendkívüli állapot idejére felfüggesztették valamennyi oktatási intézmény tevékenységét, egyszerűsítették az egészségügyi felszerelések beszerzésének szabályait, korlátozták az ügyfélfogadást a közintézményekben, az igazságszolgáltatás pedig csak a sürgős ügyeket tárgyalja.

Hírdetés

„Ha a kihirdetett szükségállapotról beszélünk, nagyon valószínű, hogy még egy hónappal meghosszabbítják ezt a rendkívüli időszakot. Lehet, hogy az erről szóló döntés már a jövő héten megszületik, még mielőtt közeledne a sürgősségi állapot lejárásának határideje” – nyilatkozta a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője szombaton a Digi 24 hírtelevíziónak.

Raed Arafat elmondta, nem hisz abban, hogy május vége előtt beszüntethetik a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedéseket.

Az államtitkár elmondta, minden attól függ, hogy miként alakul a fertőzés terjedése; csak akkor lazíhatnak a korlátozásokon, amikor lecseng a járvány. Ludovic Orban miniszterelnök szombaton ugyancsak úgy vélekedett, hogy a járvány további alakulásának függvényében döntenek a sürgősségi állapot esetleges meghosszabbításáról.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »