Meleg ételt szállítanak a szükséget szenvedőknek, várják az adományokat

Meleg ételt szállítanak a szükséget szenvedőknek, várják az adományokat

A járványügyi intézkedések, a részleges kijárási tilalom, az időleges munkabeszüntetés, az idénymunkák befagyasztása sokak számára okoz megoldhatatlan nehézséget ebben a mindannyiunkat próbára tevő időszakban.
Egyre több olyan ember él közöttünk, akik nem tudják: mi kerül holnap az asztalra. Nem csak a vírusfertőzés, az élelmiszer hiány is veszélyeztet időseket, gyerekeket egyaránt.

A Marosvásárhelyi Covid-aid önkéntes segítőhálózata a szükséget szenvedő emberek számára kezdeményez gyűjtést a kijárási tilalom, illetve a járványhelyzet miatt kialakult válság idejére.

A kezdeményezéshez eddig társult a Transilvană Alpha Alapítvány, amelynek konyháján, ellenőrzött körülmények között főznek a rászorultaknak, és a Divers Egyesület, amelyen keresztül biztonságosan lehet adományozni, és amely egyesület segít, hogy a legrászorultabbak részesüljenek támogatásban.

Hírdetés

Ha lesz közösségi összefogás, akkor hetente legalább háromszor egy tál meleg ételt tudnak biztosítani a bajbajutottaknak. Ehhez alapélelmiszerekre (krumpli, káposzta, paszuly, rizs, laska, húsfélék, olaj, liszt, kukoricaliszt, hagyma, kenyér, gyümölcs, stb) van elsősorban szükség, az ételosztásra megfelelő dobozokra, illetve gáz-, víz- és üzemanyag-fogyasztás fedezetéhez pénzre van szükség.

Sokunkat sokféleképpen érint a válság. Azokat, akik a mostani körülmények között is megengedhetik maguknak, hogy segítsenek, akik felelősséget éreznek a közösségért, amelyben élünk, cégeket és magánszemélyeket, arra kérik csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A segítő szándékot jelezhetik a 0722-318605, 0265-311727-es telefonszámokon 10 és 19 óra között, vagy az [email protected] e-mail címen.

Pénzadományokat a RO52CECEB00030RON0362124 bankszámlaszámra várják (Asociatia Diversnek), illetve online itt. A kezdeményezők arra kérik az adományozókat, pénzutalásnál tüntessék fel az utalás célját: „covid-aid Marosvásárhely, étkeztetés”.

Ugyanitt jelezhetik az alapélelmiszer-adományok felajánlását is – ezek szakszerű és biztonságos begyűjtéséről a szervezők gondoskodnak. Az ételsegélyt igénylők jelentkezhetnek a 0265-311727-es telefonszámon vagy az Ms-covid.aid.org.ro oldalon. Továbbra is várják önkéntesek jelentkezését is a COVID-AID önkéntes csapatba a feltüntetett internetes oldalon.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »