Még 5 évig marad az 5 százalékos kedvezményes áfa az építési engedéllyel rendelkező ingatlanok esetében – a nap hírei

Még 5 évig marad az 5 százalékos kedvezményes áfa az építési engedéllyel rendelkező ingatlanok esetében – jelentette be a pénzügyminiszter. Varga Mihály közölte: az építőipari szakértők kérésére megfogalmazott módosító javaslatot a héten nyújtja be az Országgyűlésnek.

Az Európai Bíróság szerint sérti az uniós jogot a magyar mobilfizetési rendszer. Az Európai Bizottság 2014-ben indított kötelezettségszegési eljárást az ügyben, amely két évvel később került bíróság elé.

Tíz közúti átkelő sorsa tisztázatlan az osztrák-magyar határon, ezekről közös munkacsoport fog dönteni – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint szükségtelenek az osztrák szigorítások.

Ne minősüljenek közterületnek az állami ünnepségek helyszínei – ezt javasolja a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által a településkép-védelmi törvényhez benyújtott módosítás. A változtatás elfogadása azt is jelentené, hogy nem lehetne demonstrációt szervezni az érintett helyszíneken.

Hírdetés

A Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizál ezentúl három korábbi jobbikos, most független országgyűlési képviselő. Volner János, Apáti István és Fülöp Erik sajtótájékoztatón jelentette be ezt. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese az InfoRádiónak valószínűnek nevezte, hogy ő és a most csatlakozott 3 politikus képviselői csoportot alakítanak az Országgyűlésben.

Sportrendezvényekre és kulturális szolgáltatásokra továbbra is adómentes juttatásként lehetne jegyet venni a munkavállalóknak egy fideszes javaslat szerint. Az Index úgy tudja: 2019-től a sportrendezvényekre illetve kulturális programokra külön-külön a minimálbér összegéig lehetne adómentesen juttatni a jegyeket a dolgozóknak.

A várakozásokat meghaladó harmadik negyedévi bevételről számolt be a Magyar Telekom. A cég bevétele 5,4 százalékkal 163,8 milliárd forintra emelkedett. Az év első kilenc hónapjában a távközlési vállalat adózott eredménye 12,5 százalékkal, 39,5 milliárd forintra nőtt.

Versenyfelügyeleti eljárást indított a webáruházat üzemeltető Alza.hu Kft.-vel szemben, valótlan árkedvezmény miatt a Gazdasági Versenyhivatal. Az Alza erre azzal reagált, hogy mindig pontos, és a jogi rendelkezésekkel összhangban álló tájékoztatást nyújt ügyfeleinek.

Kétpárti együttműködést szorgalmazott Donald Trump amerikai elnök, a félidős választások után tartott sajtótájékoztatóján. A voksoláson elvesztette többségét a washingtoni képviselőházban a Republikánus párt, a szenátusban azonban növelte többségét. Közben lemondott posztjáról Jeff Sessions igazságügyi miniszter.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »