Matovič: Stromček távozik, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák az SMS-eket

Matovič: Stromček távozik, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák az SMS-eket

Viktor Stromček azért távozik a Smer-SD pártigazgatói posztjáról, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák azokat az SMS-eket, amelyeket Marian Kočnerrel váltott, akit azzal vádolnak, hogy megrendelte Ján Kuciak újságíró meggyilkolását – állítja Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

 Leszögezte, az ilyen hírek megjelenését követően a világon minden politikai párt arra kérné, hogy lépjen ki. Matovič szerint a Smer-SD-nek garantálnia kell, hogy megvizsgálnak „minden egyes eurót”, ami Stromček kezén átment, és ha a vagyona nagyobb, mint a jövedelme, azt az állam lefoglalja. Ugyanakkor felszólította a főügyészt, vizsgálja meg Stromček vagyonát.       Matovič azt is állítja, hogy a kormánypárt igazgatója különféle személyek, például Bödörék üzleti ügyeit is intézte.

Ki kell mondani, ki volt Stromček. Ő volt a Smer-SD Gabriel Palackája

Hírdetés

– mondta, és hozzátette az ország legdrágább projektjeihez volt köze.    Példaként említette a nyitrai Land Rovert, ahol szerinte több csalást is elkövettek. „Ez az ember önkényesen döntött Nyitrán arról, ki fog építkezni” – állította, és hozzátette, körülbelül 100 millió eurót hagytak jóvá a projektre, de az állam 500 millióval többet fektetett be.

Viktor Stromček megerősítette a TASR hírügynökségnek, hogy már nem a Smer-SD pártigazgatója. Lemondását a múlt héten jelentette be a párt vezetésének. A távozásával kapcsolatos spekulációkat visszautasítja. Ezeket a híreket Robert Fico, a Smer-SD elnöke is visszautasítja, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Stromček kiszáll a politikából. Mindketten azt állítják, hogy Stromček már korábban bejelentette távozási szándékát.

Stromček tavaly lett a Smer pártigazgatója, Ján Richter szociális ügyi minisztert váltotta a funkcióban. Korábban közlekedési államtitkár és a stratégiai parkok kiépítéséért felelős kormánybiztos volt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »