Matovič: Drucker 120 ezer dollárt spórolt a floridai villájának megvételekor

Matovič: Drucker 120 ezer dollárt spórolt a floridai villájának megvételekor

Igor Matovič szerint Tomáš Drucker belügyminiszter harmadáron jutott hozzá egy villához Floridán.

Tomáš Drucker belügyminiszter (Smer–SD-jelölt) a Nagyszombathoz közeli telkeken kívül az amerikai Floridában is vállalkozói csodát hajtott végre, ugyanis 120 ezer dollárral olcsóbban jutott hozzá egy villa feléhez – informált az OĽaNO vezére, Igor Matovič a sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, hogy a belügyminiszter a piaci ár kétharmadáért vásárolta meg az ingatlant.

Az ellenzéki politikus elmondása szerint Drucker felesége, Lucia 2017. július 12-én vásárolta meg egy floridai villa felét.

– mondta Matovič, majd képeken közszemlére tette a villa külső és belső részét, ami egyáltalán nem úgy fest, mintha felújításra szorulna.

Fejétől bűzlik a hal

– összegezte Matovič.

Drucker a múltban mindezt azzal magyarázta, hogy a villarész másik tulajdonosa az egy barátjuk, aki úgy döntött, hogy befektet a villába. „Mi köze van ehhez az eredeti tulajdonosnak? Mi köze van az utólagos felújításhoz? Nincs hozzá semmi köze, ez teljes abszurdság“ – mondta Matovič. Az ellenzéki vezér mindemellett arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyanabban az esztendőben a szomszédos villákat 430 ezer, 365 ezer, valamint 385 ezer dollárért adták el.

120 ezer dolláros ajándék

– konstatálta Matovič.

Az egész villa eredeti tulajdonosa Jozef Mihalik és Jozef Michálek volt. Mihalik volt az, aki a saját részét eladta Druckernek. Mihalik és Michálek annak a Panoráma Šport Hotelnek a társtulajdonosai, melynek birtokába olyan hotelek tartoznak, mint a pozsonyi, a nagyszombati és a zsolnai Holliday Inn hotel. Matovič információi szerint a Smer-SD vezetése alatt álló gazdasági tárcától az uniós forrásokon keresztül a zsolnai és a nagyszombati szálloda összesen 400 ezer eurót kapott.

A cél a hotel konkurenciaképességének növelése volt, holott a hotelnek jól ment a sora. Az uniós források semmi esetre sem vándorolhatnak ilyen hotelekbe“ – tette hozzá Matovič, majd feltette a kérdést, miszerint Drucker akciós villája nem lehet-e összefüggésben az eurofondos segítséggel.

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: My Florida Regional MLS/Topky.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »