Kočner telefonja tovább mesél: Kotleba azért támogathatta a Fico-kormányt, hogy cserébe ne oszlasák fel az ĽSNS-t

Kočner telefonja tovább mesél: Kotleba azért támogathatta a Fico-kormányt, hogy cserébe ne oszlasák fel az ĽSNS-t

Kotleba pártja garantálhatta a Fico-kormány túlélését. Marian Kočner elintézhette, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem nyilvánítja fasisztának a pártját.

A bíróság szenátusában ott ült Nora Halmová is, írja az aktuality.sk

Kočner telefonjának Threema applikációja arról is árulkodik, hogy Robert Fico kormánya a Kuciak és menyasszonyának meggyilkolása után Kotleba pártjának támogatására is számíthatott. Mindez akkor volt, amikor hatalmas országos tüntetések követelték a Fico-kormány bukását.

Marian Kočner Alena Zsuzsovával való üzenetváltásaiban arról is ír, hogy befolyással bír az ĽSNS-re. 2018. március 10-én azt írta, hogy Kotleba megtámogatja a Fico-kormányt.

„Elintéztem, hogy a Legfelsőbb Bíróság elküldi a pics.ba Čižnár beadványát Kotleba pártjának feloszlatásáról. A bíróság kimondja, hogy nem fasiszták. Adósaim. Több évre előre tervezek“

Hírdetés

– fogalmaz.

Čižnár főügyész beadványa

Kotleb pártját veszélyeztette, hogy a főügyész 2017. május 24-i beadványa feloszlatja a politikai tömörülést.

Az ügyről egy öt fős szenátus döntött, ahol Nora Halmová is ült. Kočner Norbert Bödörnek, a váltóüggyel kapcsolatos kommunikációja során jelezte, hogy „szükségem lesz Nora segítségére.“

A DenníkN szerint épp Nora Halmováról van szó, aki öt éve a Legfelsőbb Bíróság bírája, és megőrítette, hogy ismeri Bödört. Azt viszont cáfolta, hogy Kočnerral valaha is kapcsolatba került volna.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »