Kiska közös ebédre hívta az elődjeit, de a palota menüjével nem aratott sikert

Kiska közös ebédre hívta az elődjeit, de a palota menüjével nem aratott sikert

Andrej Kiska államfő és elődjei, Rudolf Schuster és Ivan Gašparovič hagyományos újévi ebédjük alkalmával találkoztak a Grassalkovich-palotában. A jelenlegi és az egykori államfők a közelgő államfőválasztásról, valamint az alkotmánybíró-választásról beszéltek. Míg Gašparovič szerint Robert Fico volt kormányfő remek szakember lenne az Alkotmánybíróságon, addig Schuster inkább nem akart nyilatkozni az ügyben.

– mondta Kiska.

Az ebéd során olyan aktuális témákról is szót ejtettek, mint az államfőválasztás, illetve az alkotmánybírók kiválasztása.

– tette hozzá Kiska.

Hírdetés

A szakmaiság Gašparovič számára is fontos, de ő még a jellem és a lelkiismeret fontosságát is kiemelte. „Ha nincs jellemed, akkor az a bíróságon is meg fog látszani” – mondta. Ficoval kapcsolatban kiemelte, hogy remek jogász, s minden bizonnyal az Alkotmánybíróságon is remek szakember lenne.

Az államfők előételként kacsaterrint ettek narancshabbal és áfonyás zselével, valamint kókusztejes töklevest Főételként szarvashátat, desszertként pedig csokoládétortát fogyasztottak túróhabbal és áfonyával.

A palota szakácsainak igyekezete ellenére a menü megválasztása nem sikeredett fényesre. „Sajnálom, hogy az ebéd megválasztása nem lett tökéletes. Vadhúst szolgáltunk fel, de nem tudtam, hogy az egykori államfő urak nem igazán kedvelik ezt a típusú húst” – mondta Kiska, mire Schuster nevetve megjegyezte, hogy „Legalább nem híztunk meg”.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »