Ingyenes segítséget nyújt a távmunka megszervezésében az erdélyi magyar fiatalok által létrehozott internetes platform

Ingyenes segítséget nyújt a távmunka megszervezésében az erdélyi magyar fiatalok által létrehozott internetes platform

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot ideje alatt egyre többen végeznek otthonukból távmunkát, sok esetben csapatmunkában úgy, hogy nincsenek egy légtérben – nekik nyújt most ingyenes segítséget az erdélyi magyar fiatalok hiánypótló kezdeményezése.
Hiánypótló, az országban egyedi internetes felületet hozott létre néhány vállalkozó kedvű erdélyi magyar fiatal, akik a koronavírus terjedése miatt kihirdetett szükségállapotra reagálva ideiglenesen ingyenessé tették szolgáltatásukat.

Hírdetés

A Prisma Platform névre keresztelt oldal alapvető célja, hogy lehetőséget biztosítson a távmunka megfelelő működésére olyan szervezetek és csoportok számára, amelynek tagjai ugyan nincsenek azonos légtérben, mégis csapatban kell elvégezniük munkájukat.

A jelenleg fennálló helyzetben ugyanakkor az ilyen csatlakozási felületeknek még inkább felértékelődik a létjogosultsága, és olyan szervezetek számára is hasznossá válnak, amelyek amúgy közös helyiségben dolgoznak. Az új lehetőséget Fischer Ottó, a vállalkozás egyik megálmodója és technikai felelőse mutatta be a Krónikának.

„A platform létrehozásának ötlete egy évvel ezelőtt pattant ki a fejünkből Kiss Levente társammal, amikor hosszú keresés után nem találtunk olyan épkézláb oldalt a világhálón, amelynek a használata nem igényelné már alapból egy külön tanfolyam elvégzését. Ugyan több internetes honlapon is találtunk hasznos funkciókat, viszont egyik sem egyesítette ezeket, mindegyiknek voltak hiányosságai” – mesélt a kezdetekről a marosvásárhelyi fiatal, akitől azt is megtudtuk, hogy az országban ők az elsők, akik ennyire sokrétű távmunka-szolgáltatást hoztak létre.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »