Huszonegy gyerek is meghalt a szíriai orosz bombázásokban

Huszonegy gyerek is meghalt a szíriai orosz bombázásokban

Legalább 53 civil lakos, köztük 21 gyermek halt meg vasárnap Szíria keleti részén az orosz légierő újabb támadásában, amelyet egy, az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai által ellenőrzött falu ellen hajtottak végre – közölte újabb jelentésében az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szervezet szerint ennél több áldozat is lehet, hiszen még tart a bombázások utáni romeltakarítás, a törmelékek alól pedig újabb holttestek kerülhetnek elő. Az áldozatok közül legalább 34-en a falusi házakban vesztették életüket. A megölt terroristák számáról még nincs adat.

A civil áldozatok magas számát magyarázhatja, hogy a dzsihadisták gyakran élő pajzsként használják a fegyvertelen lakosságot, és elvegyülnek a megszállt falvak lakói között.

A szíriai háború fejleményeiről helyi aktivistahálózata révén értesülő, nagy-britanniai központú csoport szerint a hajnalban végrehajtott orosz légicsapás az Eufrátesz folyó völgyében fekvő al-Safah falu ellen irányult, Deir-ez-Zór tartományban. Az orosz légierő itt a dzsihadisták utolsó területeinek visszafoglalását célzó szíriai hadműveletet támogatja – írja az MTI.

http://mno.hu/

A moszkvai védelmi minisztérium vasárnapi közlése szerint az Oroszországból felszállt hat hadászati bombázó Irán és Irak légterén áthaladva érte el Szíriát. A gépek az IÁ erődítményeit, csapa-tösszevonásait és páncélosait támadták az Eufrátesz folyó völgyében.

A bombázókat a szíriai hmejmími légitámaszpontról levegőbe emelkedett Szu-30-as és Szu 35-ös vadászgépek biztosították. A hivatalos közlemény szerint a bombázók kizárólag a terrorszervezet erődítményeit támadták.

A szír hadsereg közel két hete indított orosz légi támogatással kísért általános offenzívát az Iszlám Állam és más, lázadónak tartott fegyveres csoportok ellen, Damaszkusz térségében és Kelet-Szíriában egyaránt;a BBC értesülései szerint a hadműveletnek idáig 120 áldozata volt. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »