Hongkongba igazolt a magyar foci Odüsszeusza

Vadócz Krisztián két év alatt az ötödik klubnál próbálkozik. Ez a tizenkettedik állomása pályafutása során.

Aláírt a hongkongi első osztály listavezetőjéhez az egykori kispesti futballista, Vadócz Krisztián – írta Facebook-oldalán a CMG menedzseriroda, mely a játékos átigazolásait intézi. A Kitchee SC, új csapata eddig még nem kapott ki a bajnokságban, az ázsiai Bajnokok Ligájába törekszik, és ha tartják a formát, ez össze is jöhet nekik.

Vadócz tucatnyi klubban fordult már meg pályafutása során. Itthon a Honvédban játszott, majd jött a francia Auxerre, a skót Motherwell, a holland NEC Nijmegen és a spanyol Osasuna. A baszkoknál négy éven át játszott, ekkor a válogatottban is sokszor számításba vették, összesen 39-szer ölthette magára a nemzeti dresszt.

Ezután jött újra a NEC, majd a dán Odense. Ezután rövid ideig az indiai Pune Citynél játszott, de hamar visszatért Európába a svájci Grasshopershez. Aztán 3 meccs erejéig az Alavéshez került, végül elhagyta Európát, és az ausztrál Perth Glorynál kötött ki. Itt sem húzta ki sokáig, visszatért Indiába a Mumbai Cityhez, ahol Diego Forlánnal kergette a labdát, végül most Hongkong lett a legújabb állomás. Nem utazik keveset, az elmúlt két évben ez az ötödik klubja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »