Győzelemmel zárult az alapszakasz a sárga-kékeknek

Győzelemmel zárult az alapszakasz a sárga-kékeknek

A DAC csapata idegen pályán 1:2-es eredménnyel legyőzte az aranyosmarótiakat, így remélhetőleg feldobódva állnak a jövő héten kezdődő rájátszás elébe.

A Fortuna liga alapszakaszának zárásaként a csallóköziek a bajnoki tabella utolsó helyezettjével mérkőztek meg. A múlt heti győzelmük után jobb kedvvel vágott neki a DAC az aranyosmaróti csapat ellen a mérkőzésnek. Igaz, Kalmár és Vida Máté nem léphetett pályára, az első eltiltás miatt, a másiknak pedig az izomsérülése még nem gyógyult meg.

Az első félidőben nem termett sok babér a vendégcsapatnak, eljutottak ugyan a hazaiak tizenhatosáig, viszont utána akárcsak a múlt héten, most is jöttek a rossz passzok, rossz helyezkedés vagy a hazaiak blokkolása. Így egészen a 43. percig nem változott az eredmény.

Hírdetés

Ekkor viszont Tomáš Ďubek szabadrúgása után a labda Jedlička háta mögött kötött ki (Aranyosmarót – DAC 1:0).

A második félidő elején sok furcsa döntésével lepte meg a bíró a csallóközieket, de a hazaiakat is, igaz most a mérleg nyelve a sárga-kék oldalra billent, amikor az 54. percben Chovan kapus a kapura törő Taiwot buktatta és a szemfüles játékvezető tizenegyest ítélt.

Az aranyosmarótiak óriási tiltakozással vették tudomásul a döntést, a büntetőt Davis értékesítette, kiegyenlítve az állást (Aranyosmarót – DAC 1:1). A lelátóról közel 500 torokból jövő lelkesítés és Davis gólja lendületet adott a DAC csapatának. A hetvenedik percben Divkovic Taiwo passzát értékesítette, megszerezve a vezetést a sárga-kékeknek (Aranyosmarót – DAC 1:2) és mivel a mérkőzés végéig nem született újabb gól, a végső győzelmet is.

Csapatösszeállítások:


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »