Fico meghajol Matovič akarata előtt a nyugdíjkorhatár befagyasztásáért?

Fico meghajol Matovič akarata előtt a nyugdíjkorhatár befagyasztásáért?

Robert Fico, a Smer elnöke pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a nyugdíjkorhatár befagyasztásáról szóló törvénybe belefoglalják, hogy a gyerekeket nevelő nők előbb mehessenek nyugdíjba. Saját szavai szerint ezzel az ellenzék gyakran ismételt kérésének tesznek eleget.

Fico kijelentette, hogy tisztában van azzal, hogy az alkotmánytörvény elfogadásához szüksége lesz az ellenzék támogatására is, ezért igyekeztek megtalálni a középutat.

mondta Fico.

tette hozzá azzal, hogy mindenkivel igyekeznek közös nevezőre jutni, aki támogatná a javaslatot.

Hírdetés

Az nők alacsonyabb nyugdíjkorhatáráért főleg Igor Matovič kardoskodott, aki azt állította, hogy a Smer javaslatát csak abban az esetben támogatja, ha belefoglalják a csökkentést.

mondta az ellenzéki politikus még májusban. A feltétele pedig úgy szólt, hogy a nők minden felnevelt, kötelező iskolalátogást elvégzett gyerekük után egy év csökkentést kaphassanak a nyugdíjkorhatárból.

Fico kiemelte, hogy körültekintően fogalmazták meg a törvényjavaslatban a változtatást, mivel azt szeretnék, ha csak azok a nők kaphassanak ilyen kedvezményt, akik gondoskodtak gyerekükről és nevelésükről.

hnonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »