Felújított Ibusár-megállóhely (Tamási Áron Színház – Sepsiszentgyörgy)

A Tamási Áron Színház felújítja Benedek Ágnes Ibusár-megállóhely című egyéni előadását. Az előadás magját képező szöveget a posztmodern magyar irodalom nyelvművésze, a leginkább verseiből és elbeszéléseiből ismert Parti Nagy Lajos írta.

A kilencvenes években jelent meg a szerző Ibusár – Mauzóleum című, két színdarabot tartalmazó kötete. Mindkét mű a kisember tehetetlenségét, kiszolgáltatottságát tematizálja. A Parti Nagy-oeuvre visszatérő alakja, Sárbogárdi Jolán, az Ibusár-megállóhely forgalmistalánya, aki a menetjegyiroda magányában fényes karrierről ábrándozik: operetteket ír.

Hírdetés

A színházak rendszeresen visszautasítják műveit, ezért egy este Jolán úgy dönt, hogy a hangosbemondóban előadja művét. A huszerett aktualitását nem Jolán álma, hanem a körülmények és a vágyak, a képességek és az ábrándok közötti szakadék pontos érzékeltetése adja.

A Darvas Ferenc által szerzett zenét Kelemen István kíséri hegedűn. A felújított előadás január 25-én 19 órától lesz látható a Kamarateremben. Jegyek kaphatók a Központi Jegyirodában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »