Farkas Flóri eltűnt a ködben, de legalább a helyére lépő Balog Zoltán cigánybiztosként simogathatja kedvenceit

Farkas Flóri eltűnt a ködben, de legalább a helyére lépő Balog Zoltán cigánybiztosként simogathatja kedvenceit

Az emberi erőforrások volt minisztere már május 23-ától miniszterelnöki biztos lett, de az erről szóló határozatot csak a péntek esti Hivatalos Értesítőben tették közzé.

Mégsem csak a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetésével fog főállásban foglalkozni Balog Zoltán, az emberi erőforrások volt minisztere, ahogyan ezt távozásának bejelentésekor mondta.

A péntek esti Hivatalos Értesítőben ugyanis megjelent Orbán Viktor miniszterelnök utasítása, amely szerint – már május 23-ától, de csak most közzétéve – miniszterelnöki biztos lett.

Feladata: „Koordinálja a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet, ellátja a roma felzárkózás kormányzati koordinációját, részt vesz a roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában”. Ennek keretében „javaslatot tehet a roma integrációval kapcsolatos programokra és forrásbevonásra, valamint véleményt nyilváníthat a felzárkózással összefüggő szakpolitikai előterjesztésekről”, illetve „figyelemmel kíséri a roma integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programokat, azok felhasználását”.

Hírdetés

Az viszont nem derül ki, milyen kapcsolatban lesz utódjával az Emberi Erőforrások Minisztériuma élén, Kásler Miklóssal, akit a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló május 22-i rendelet a "romákat" érintő nemzetiségpolitika felelőseként nevez meg.

Az a jogszabály az ő feladataként jelöli meg, hogy „kidolgozza a roma társadalmi integrációs kormányzati politika koncepcióját és koordinálja annak végrehajtását, valamint … előkészíti a romák társadalmi integrációjával és a roma nemzetiség jogait érintő intézkedésekkel összefüggő kormányzati döntések tervezeteit”. Ez pedig részben azonos Balog Zoltán új feladatkörével.

Ez azt is jelenti, hogy az eddigi cigánybiztosra, Farkas Flóriánra nem számítanak. Legalábbis miniszterelnöki biztosként, mert mi nem féltjük attól, hogy Orbán elengedné az 1,6 milliárdot ellopó cigánybűnöző kezét.

(Kuruc.info – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »