Egységes arculattal népszerűsítették a Székelyföldet a bukaresti idegenforgalmi vásáron

Egységes arculattal népszerűsítették a Székelyföldet a bukaresti idegenforgalmi vásáron

Közösen népszerűsítették a Székelyföld gazdag természeti, kulturális értékeit és turisztikai látványosságait Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei a Bukarestben február 22–25. között megszervezett nemzetközi turisztikai vásáron, a Romexpón.
Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, az érdeklődők a húsvétra szóló turisztikai ajánlatokon kívül elsősorban a nemesi és vidéki turizmusról kérdezték a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársait. Sokan kértek információt a kovásznai gyógyturizmus lehetőségeiről, illetve a gasztronómiai rendezvényekre is kíváncsiak voltak. A standon a szállásajánlatok mellett a Háromszék hét csodáját és a Kovászna megyei kúriákat bemutató katalógusokat kínáltak, de a málnásfürdői, előpataki és sugásfürdői Benke forrás gyógyvizeit is meg lehetett kóstolni.

Hírdetés

A három megye egyébként nyolc éve népszerűsíti Székelyföldet egységes turisztikai úti célként az ország legnagyobb idegenforgalmi vásárán.

„Akkor még kuriózumnak számított, ma már teljesen természetes, hogy a bukaresti turisták székelyföldi kínálatot keressenek, de a mentalitásváltás abban is érezhető, hogy a vásáron egyre kevésbé látunk városokat, megyéket külön standdal, gyakorivá vált, hogy olyan régiókat, kistérségeket népszerűsítenek, amelyek hagyományosan összetartoznak” – nyilatkozta Tamás Sándor. A Székelyföld-stand Hargita megyei részénél a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai és a Sapientia EMTE csíkszeredai karának végzős turisztika szakos hallgatói várták az odalátogatókat. Többen jelezték, hogy már jártak Székelyföldön, és szívesen visszatérnének, hisz nagyon jó élményekkel gazdagodtak.

„A korábbi évekhez képest idén sokkal többen látogattak a standhoz, kíváncsiak voltak az emberek a megye turisztikai látványosságaira, hagyományaira, és a szálláslehetőségek iránt is nagy volt az érdeklődés. Azt tapasztaljuk, hogy Székelyföld, mint turisztikai desztináció egyre érdekesebbé válik a román és külföldi turisták körében is, ehhez olyan dolgok is hozzájárulnak, mint legutóbb négy ország nagykövetének térségünkben tett látogatása, akik a megyei farsangbúcsúztató hangulatába kóstoltak bele, vagy éppen kipróbálták a kürtőskalács készítés fortélyait” – értékelte az idei országos turisztikai vásáron való részvételt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A Hargita megyei standhoz látogatók többsége a nyári programokat kereste, és a szálláslehetőségek mellett az iránt érdeklődtek, hogy milyen többnapos programokon tudnak részt venni. Igény mutatkozott a relaxációs hétvégék iránt, továbbá a gasztronómiai kínálat is vonzó. „Székelyföldön belül fontosnak tartjuk az egységes brand és kommunikáció használatát, erre kiváló lehetőség a Romexpo” – közölte Borboly.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »