Egyre nagyobb az érdeklődés a SZÉP-kártya iránt – Lapszemle

A Népszava szerint a kormány büszkén hirdeti, hogy 12 ezer forintnyi fával segíti az arra jogosultakat, de ez az összeg a szállítás és az aprítás költségei miatt csak egyhétnyi melegre elég. A lap úgy tudja, hogy néhány falusi önkormányzat a kedvezőtlen feltételek miatt még árajánlatokat sem kért, tehát könnyen lehet, hogy a jogosultak csak a fűtési szezon végén jutnak tűzifához.

Hírdetés

A Magyar Időkben az olvasható, hogy a hazai nyugdíjasok uniós szinten és régiós átlagban is kedvezőbb helyzetben vannak. Az elmúlt években ugyanis nemcsak a nyugdíjak összege nőtt, hanem a különböző intézkedéseknek köszönhetően a vásárlóerő is javult. Egy friss statisztika szerint pedig itthon az Európai Unió átlagánál jóval kevesebben élnek a szegénységi küszöb alatt az idősek közül.

A Világgazdaság azt írja, hogy a pénzintézetek egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a SZÉP-kártya iránt, amely januártól egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között. Az egyik bank tájékoztatása szerint náluk főleg olyan ügyfelek szüntették meg a SZÉP-kártyáikat, akik már nyugdíjba vonultak vagy külföldre költöztek.

A Portfolio szerint Áder János köztársasági elnök valószínűleg olyan ok miatt mentette fel Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt, ami szinte mindegyik atomerőmű-építkezésnél felbukkan, és amely már a 2014-es Putyin-Orbán-paktum aláírásakor borítékolható volt. Bár a hivatalos indoklást nem hozták nyilvánosságra, a lépést vélhetően a Paksi Atomerőmű bővítésének folyamatos csúszása motiválta – olvasható a portálon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »