Dél-Afrikában most kezdődik csak igazán a fehérek elleni rasszizmus – sebességet váltottak a niggerek

Elindult a botrányos dél-afrikai földreform, melynek keretében az ország nyíltan rasszista, fehér-ellenes vezetése háborút nyit a fehér földművelők és úgy en bloc a fehér lakosság ellen. Az első olyan település, mely a gyakorlatban is beindítja a földek elkobzását, az a Johannesburg melletti Ekurhuleni, melynek vezetése bejelentette, nekiállnak erővel elfoglalni a fehér földtulajdonosok területeit, mindenféle kompenzáció nélkül.

Az ország elnöke, Cyril Ramaphosa az üggyel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, hogy a földelkobzással csak helyrehozzák a régi hibákat”,azaz az apartheid alatt végbement eseményeket.

Johannesburgban az elővárosaival együtt körülbelül négymillióan élnek, azonban közülük hatszázezren siralmas körülmények között töltik mindennapjaikat.

Mivel nincs sok szabad földterület a közelben, hogy a hatóságok ott húzzanak fel új otthonokat a szegényebbek számára, ezért döntött a városvezetés a mihamarabbi földelkobzás mellett, hogy majd oda telepíti be a lecsúszott, javarészt fekete lakosságot.

Hírdetés

Mzwandile Masina, a város első embere elmondta, nem feltétlenül erővel fogják elvenni a fehér tulajdonban lévő földeket, elsősorban arra törekednek, azokat csak –ha erőszakkal is– megosszák majd azokkal, akiknek “szükségük van rá”. Masina amúgy annak az Afrikai Nemzeti Kongresszus nevű pártnak a tagja, melynek az elnöke Ramaphosa.

Arra törekszünk majd, hogy fejlődést vigyünk az új földterületekre, hogy a jelenleg rossz körülmények között élőknek új otthona legyen” – mondta a városvezetés egyik tagja.

A dél-afrikai vezetést csak a rövid távú érdek hajtja, abba nem gondolnak bele, amit a szakértők mondanak, miszerint hogyha kompenzáció nélkül elveszik a fehér farmerek földjeit, akkor azokon a területeken nem lesz más, aki szakszerűen megművelje azt, így brutális éhezés sújthatja a legdélebbi afrikai országot.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »