Dan Barna szerint az ország politikai érettségét bizonyítaná, ha az elnökválasztás második fordulója PSD-mentes lenne

Dan Barna szerint az ország politikai érettségét bizonyítaná, ha az elnökválasztás második fordulója PSD-mentes lenne

Romániának jelenleg olyan kormánya van, amelynek pengeélen áll a többségi támogatottsága, jelentette ki Dan Barna, az USR PLUS szövetség államefőjelöltje az AGERPRES hírügynökségnek adott interjúban.

Barna Ăşgy nyilatkozott: jĂł jelnek tartja, hogy a SzociĂĄldemokrata PĂĄrt (PSD) 34 hĂłnapon keresztĂźl tartĂł kormĂĄnyzĂĄsa utĂĄn RomĂĄnia „megszabadul minden idők valĂłszĂ­nĹąleg legsĂśtĂŠtebb PSD-kormĂĄnyzĂĄsĂĄtĂłl”, ĂŠs ez azt jelenti, hogy RomĂĄnia a gyĂłgyulĂĄs ĂştjĂĄra lĂŠpett.

Az orszĂĄg politikai ĂŠrettsĂŠgĂŠt Barna szerint az bizonyĂ­tanĂĄ, ha az ĂĄllamelnĂśk-vĂĄlasztĂĄsok mĂĄsodik fordulĂłjĂĄba nem kerĂźlne be a PSD jelĂśltje.

Hírdetés

„Az ĂĄllamelnĂśk-vĂĄlasztĂĄsok első fordulĂłjĂĄnak tĂŠtje egy PSD-mentes mĂĄsodik fordulĂł. Ez bizonyĂ­tanĂĄ, hogy 30 ĂŠvvel a forradalom utĂĄn RomĂĄnia vĂŠgre elĂŠrte a politikai ĂŠrettsĂŠget, ĂŠs kemĂŠnyen megbĂźntet egy pĂĄrtot, amely teljesen eltĂĄvolodott az ĂĄllampolgĂĄrok ĂłhajaitĂłl” – mondta a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠg (USR) elnĂśke.

Dan Barna arról is beszélt, hogy az általa vezetett párt törvényhozói bizalmat szavaztak a kormánynak, de a jövőben aktívan figyelemmel fogják kísérni, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezette kabinet valóban azokat a célkitűzéseket követi-e, amelyeket közösen tűztek ki. Ilyen többek közt a kétfordulós polgármester-választás bevezetése, a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés jogszabályba foglalása, a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének visszavonása, az erdőirtás leállítása, Verespatak felvétele az UNESCO világörökségi listára, a külhoni románok magasabb arányú képviselete a parlamentben.

„Metaforikusan szĂłlva a kĂźlfĂśldĂśn ĂŠlő romĂĄnok kĂŠpezik messze a legnagyobb megyĂŠt RomĂĄniĂĄban” – ĂŠrvelt Dan Barna. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »