Csinosodó ipolysági és nagyölvedi iskolakörnyezet

Csinosodó ipolysági és nagyölvedi iskolakörnyezet

Az önkéntes jellegű alapiskolai oktatás újraindítása – szülő, pedagógus és tanuló számára egyaránt – jelentős változást jelent az elmúlt hetekhez, hónapokhoz képest. Az iskolák háza táján a tavasz folyamán is munkálkodtak, ezt leginkább az ipolysági és a nagyölvedi oktatási intézmények bizonyítják.

– foglalta össze az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola igazgatója, Bóna Zsolt.

A pongráczosok így 8 ezer eurós támogatásban részesültek, s mint az intézményvezető elmondta, az áprilisban megkezdődött munkálatok május utolsó napjaiban be is fejeződtek.

Az új kinti osztályterem kialakításával egyszerre 24 tanuló képzése lesz lehetséges a szabad levegőn.

– olvasható az iskola közösségi oldalán.

Hírdetés

A Pongrácz Lajos Alapiskola földszinti folyosójának kifestése után az ablakok is új díszítést kaptak. A megszépült épületben június 1-jétől mintegy 75 pongráczos diák kezdi újra a tanulást. “Ez 60%-os igényt mutat a szülők részéről” – vázolta fel Bóna Zsolt, majd hozzátette:

A nagyölvedi alapiskola és óvoda is tovább szépítette udvarát. Az esetükben csupán az alsó tagozatos tanulók kapcsolódnak be újra az iskolai oktatásba, az ötödikesek – ahogy a felső tagozat többi évfolyama is – tovább folytatják a sikeresen működő távoktatást.

–árulta el kérdésünkre az oktatási intézmény vezetője, Cseri Kinga.

A nagyölvedi alapiskolát és óvodát látogató gyermekeket június 1-jétől egy újonnan kialakított iskolakerttel várják. Az igazgatónő elmondása szerint már évek óta szerettek volna kialakítani egy ilyen részt az udvaron, ám hiába pályáztak, nem jött össze. A járványidőszak azonban fordulatot hozott ezen a téren. Az iskolakert kialakításában és rendezésében a takarítónők és a gondnokok is részt vettek, de a szakács is bekapcsolódott a munkálatokba.

– foglalta össze Cseri Kinga az összefogást hangsúlyozva. Mint elmondta, sokat köszönhetnek a falu vezetésének és a támogatóknak is. Valaki követ vagy téglát, más faanyagot biztosított. A növényeket kertészetekben vásárolták, de a takarítónők sok palántát és virágbokrot hoztak a saját kertjeikből is.

– zárta gondolatmenetét az igazgatónő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »