„Báta vize ziheg-zuhog a gáton” – Népdalcsokor-flashmob az újfehértói piacon

„Báta vize ziheg-zuhog a gáton” – Népdalcsokor-flashmob az újfehértói piacon

Újfehértó városi piacán pénteken adnak-vesznek a legtöbben. Március 22-én szokatlan esemény bontakozott ki a vásár forgatagában.

Az Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola kórusainak énekesei – kiválva a járókelők közül – körbe rendeződtek: népdalcsokorral és tánccal kedveskedtek az arra járó újfehértóiaknak.

A városban eddig ismeretlen flashmob-fellépésre két hónapon keresztül készültek a kóristák – mondta el Kocsis Zsófia, az iskolában működő Visszhang Kórus vezetője.

A nagyok énekkara mellett a kisiskolások Ciripelők Kórusa is bekapcsolódott a két kórusvezető, Kocsis Zsófia és Petrusné Gergely Éva által szervezett és betanított villámcsődületbe.

A szokatlan fellépés annak köszönhető, hogy az Oltalom-iskola énekesei szeretik a népzenét, örömet akartak szerezni a piacon járókelőknek, továbbá új módon, más közönségnek énekelhettek. Két hét múlva ugyanis szakmai zsűri előtt mutatják majd meg tudásukat.

Hírdetés

Az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyen a nagyok tavaly „B” kóruskategóriában arany minősítést szereztek, Kocsis Zsófia karnagy a legjobb műsor-összeállítás különdíját is megkapta a KÓTÁ-tól (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége). A színes repertoárral rendelkező, egyházi és világi műveket is megszólaltató, Kodály, Bartók és Karai József műveit, modern feldolgozásokat és népdalokat is éneklő Visszhang Kórus idén már „A” kategóriában szeretne kiváló minősítést szerezni.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Videó: Boruzs Kevin

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »