Bár a pályázatokon rendre elbukik, Ajka saját erőből támogatja a panellakások felújítását

Bár a pályázatokon rendre elbukik, Ajka saját erőből támogatja a panellakások felújítását

Ahogy korábban megírtuk: a várost látványosan elkerülik az uniós források, az önkormányzat ezért saját forrásból támogatja a panellakások felújítását, ami tartalmazza a hőszigetelést, ablakcserét és az energetikai korszerűsítést.

A város közleményéből kiderült: az Ajkán található 7200 panellakás közül a programban már 6000 megújult, a maradék felújítására ismét lehet pályázni. Az önkormányzati támogatás lakásonként több százezer forint, amelyet a város saját költségvetéséből biztosít. 

Hírdetés

Mint ismert, Ajka még az uniós pályázatokból sem részesül a megfelelő mértékben, ugyanis a kért 3 milliárd forintból csupán 300 milliót kapott, a többit indoklás nélkül utasították el. Így a városi fejlesztéseket is saját költségvetésből kell kigazdálkodni, mellette önként vállalt feladatként a lakosságot is segíti. 

A város másik projektje a Házunk tája program, amellyel a már megújult lakóházak környezetét teszi rendbe az önkormányzat, amely épületenként szintén tízmilliós tétel. Az elmúlt években átadtak többek között 47 játszóteret, megújult csaknem az összes parkoló, önkormányzati út.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »