Az önzetlen segítségnyújtásra hívták fel a figyelmet a szatmárnémeti fiatalok

Az önzetlen segítségnyújtásra hívták fel a figyelmet a szatmárnémeti fiatalok

Figyeljünk egymásra jobban, segítsünk többet – volt az üzenete a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál ifjúsági központja által rendezett villámcsődületnek, mellyel december 6-án délután lepték meg a járókelőket Szatmárnémetiben.

A segítségnyújtást ösztönző flashmob ötletét a központ keretében önkéntes tevékenységet végző diákok együtt találták ki. Szintén közösen választották ki az akcióhoz illő zeneszámokat, és együtt alkották meg a koreográfiát is. Az ötlet gyakorlatba ültetésében a Szent Pál Központ munkatársai, Sălăjan-Kinczel Brigitta pszichológus és Magyar Noémi pedagógus segítettek a diákoknak, akik már hetek óta nagy lelkesedéssel készültek az eseményre.

A villámcsődületen tíz szatmárnémeti oktatási intézmény tanulói vettek részt: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, az Elisa Zamfirescu Szakközépiskola, az Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, valamint a Nicolae Steinhardt Ortodox Elméleti Líceum diákjai.

Az esemény keretében a Caritas-önkéntesek a segítségnyújtás legkülönbözőbb formáit igyekeztek szemléltetni – a mindennapi, apró cselekedektől a rendhagyóbb helyzetekig –, élő szoborcsoportokat képezve. AErdődi Petra és Nagy Donatella, a művészeti iskola két önkéntese festmény formájában is kifejezték a segítéssel kapcsolatos gondolataikat, a képeket pedig a rendezvény helyszínén bárki megtekinthette.

Hírdetés

A villámcsődület által a segítségnyújtás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a Caritasnál önkénteskedő diákok. A flashmob koreográfiáját a minél könnyebb elsajátíthatóság érdekében a tanulók egyszerűre, ugyanakkor látványosra tervezték. A villámcsődülethez több járókelő is csatlakozott.

A szervezők bíznak abban, hogy az önkéntesség világnapja alkalmából megszervezett esemény által az önzetlen segítés új perspektivái nyíltak meg a résztvevők számára, akik tudatosabban és aktívabban nyújtanak majd segítséget a mindennapokban.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »